20. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Naše klasická receptura pražské klobásy vás přenese přímo do ulic starobylé Prahy. Vychutnejte si skvělý kousek tradičního českého jídla s výraznou chutí a lahodnou vůní. Tato neodolatelná klobása je připravena z vybraného masa s tajnými tradičními kořenícími směsmi, které dávají masu její jedinečný charakter. Doporučujeme ochutnat ji na grilu nebo na pánvi s křupavou bagetou a pikantním hořčičným dipem. Užívejte si tu krásu, kterou nám nabízí tradiční česká kuchyně!
Suroviny
- 1 kg vepřového masa
- 200 g uzeného bůčku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 100 ml vody
- vepřová střeva
Postup
- Maso a uzený bůček nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
- Přidejte nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl a pepř.
- Přilijte vodu a vše důkladně promixujte, dokud nedostanete hladkou směs. Můžete také použít masomlýnek.
- Směs naplňte do vepřových střev a vázáním vytvořte klobásy o délce přibližně 10-15 cm.
- Připravené klobásy vařte ve vodě asi 15 minut. Poté je můžete posunout na gril, pánvičku nebo do trouby a dopečte dozlatova.
- Pražskou klobásu můžete servírovat s chlebem a hořčicí nebo ji použít jako ingredienci do různých pokrmů.