20. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Pražská klobása
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Naše klasická receptura⁤ pražské klobásy vás přenese přímo ‌do ​ulic⁢ starobylé Prahy. ⁤Vychutnejte si skvělý‌ kousek tradičního českého ‍jídla ⁢s výraznou ​chutí a lahodnou vůní.‌ Tato neodolatelná klobása je​ připravena z vybraného masa ​s tajnými tradičními kořenícími směsmi, ⁢které dávají⁣ masu její jedinečný charakter. ⁢Doporučujeme ochutnat‌ ji na grilu nebo na pánvi s křupavou bagetou a pikantním hořčičným⁣ dipem. Užívejte ⁢si⁢ tu ⁤krásu, kterou nám nabízí tradiční ⁤česká kuchyně!‌

Suroviny

  • 1 kg vepřového masa
  • 200 g uzeného bůčku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř​ dle chuti
  • 100 ml vody
  • vepřová střeva

Postup

  1. Maso a⁢ uzený ⁢bůček nakrájejte na menší kousky a vložte do​ mixéru.
  2. Přidejte nasekanou cibuli,​ prolisovaný česnek,⁤ majoránku, kmín, sůl a pepř.
  3. Přilijte vodu a ⁣vše důkladně promixujte, dokud nedostanete hladkou směs. Můžete také ⁢použít masomlýnek.
  4. Směs ​naplňte do vepřových střev⁤ a vázáním vytvořte klobásy o délce přibližně 10-15 cm.
  5. Připravené klobásy ⁢vařte⁣ ve ​vodě asi ‍15 minut. Poté⁤ je můžete posunout na​ gril, pánvičku nebo do trouby a ⁢dopečte ‌dozlatova.
  6. Pražskou klobásu​ můžete servírovat ​s‌ chlebem a hořčicí nebo ⁢ji použít jako ingredienci do různých pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *