29. 10. 2023
Autor: Petr Kolář
Prasečí Baosy
zdroj: Recepty 24/7

Prasečí baosy jsou lahodným pokrmem z asijské kuchyně, který se stále více rozšiřuje i mezi českými gurmány. Tyto malé bulky plněné vepřovým masem jsou dokonale kořeněné a jemně sladké. Našim receptem dokážete připravit tyto baosy doma a užít si autentickou chuť v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte jednoduchý postup a brzy si vychutnejte toto exotické lahůdkové jídlo.

Suroviny

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oyster omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 1/2 červené cibule, nasekané
  • 12 malých buchetek nebo bambusových košíčků

Postup

  1. Smíchejte mleté vepřové maso, sojovou omáčku, oyster omáčku, cukr, sezamový olej, česnek, zázvor a cibuli v míse.
  2. Na pánvi osmahněte slaninu dozlatova a vyjměte ji na ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku.
  3. Formujte malé placičky z masové směsi a položte je na slaninu.
  4. Zabalte placičky do slaniny a umístěte je do buchetek nebo bambusových košíčků.
  5. Připravte si hrnec se stojící párou.
  6. Přiveďte vodu v hrnci k varu a vložte do něj baosy na páru. Vařte je asi 15-20 minut, dokud nejsou dobře propečené.
  7. Servírujte teplé s omáčkami podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *