17. 2. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Poulet cacciatore je klasické italské pokrm s kuřecím masem, rajčaty a bylinkami. Tento lahodný recept je snadno připravitelný a jistě potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 papriky
- 4 rajčata
- česnek
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- cukr
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené papriky a pokračujte v tepelné úpravě.
- Přisypte nakrájená rajčata a nechte vařit do změknutí.
- Po chvíli přidejte kuřecí maso a nechte dusit, dokud není uvařené.
- Na závěr dochuťte čerstvými bylinkami, solí, pepřem a případně cukrem.
- Pokrm můžete servírovat s rýží nebo těstovinami a posypat nasekanou bazalkou.