27. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Pomodoro špagety s bazalkou jsou lahodné italské těstoviny, které se podávají s pikantní omáčkou z čerstvých rajčat a aromatičkou bazalkou. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ideální volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 400g špaget
- 500g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm prolisované česneky.
- Přidejte nakrájená cherry rajčata a nechte je dusit na středním ohni asi 10 minut.
- V mezičase uvařte špagety podle návodu na balení.
- Do omáčky s rajčaty přidejte nasekanou bazalku a promíchejte.
- Pokud je omáčka příliš suchá, přilijte trochu vody z vaření špaget.
- Prohoďte uvařené špagety se omáčkou a podávejte posypané nasekanou bazalkou.