21. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou italskou Pomodoro těstovinu s pravou čerstvou bazalkou. Tento recept vám přinese chuť slunce do vaší kuchyně a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem průvodce a dejte se do vaření!
Suroviny
- 250g špaget
- 500g cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na panvici si rozpáľte olivový olej a opečte nadrobno nakrájaný česnek.
- Potom pridajte cherry rajčatá rozpoltí a opražte ich do mäkkých.
- V pomedzi uvaríte špagety v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Ku rajčatám pridajte na drobno nasekanú bazalku a nechajte chvíľu povariť.
- Ocmažené rajčatá premiešajte so špagetami.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie a je hotovo!