29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý recept na Pomodoro těstovinu s chutnými čerstvými rajčaty a bazalkou. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro kuchaře všech úrovní dovedností. Připravte si lahodné těstoviny s omáčkou z dusených rajčat a aromatickými bylinkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. S tímto domácím jídlem si vychutnáte klasickou italskou kuchyni přímo ve vaší domácnosti.
Suroviny
- 250 g špaget
- 400 g rajčatové omáčky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvý bazalkový lístek
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něj osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a nechte ho chvíli restovat.
- Přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji povařit dohromady s cibulí a česnekem asi 10 minut.
- Mezitím si připravte špagety dle návodu na obalu.
- Přidejte špagety do omáčky a nechte je vařit společně ještě asi 5 minut, aby se propojily chutě.
- Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete podle své chuti.
- Nakonec posypte čerstvými bazalkovými lístky.