29. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Pomodoro pasta
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte skvělý recept na Pomodoro těstovinu s chutnými čerstvými rajčaty a bazalkou. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro kuchaře všech úrovní dovedností. Připravte si lahodné těstoviny s omáčkou z dusených rajčat a aromatickými bylinkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. S tímto domácím jídlem si vychutnáte klasickou italskou kuchyni přímo ve vaší domácnosti.

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvý bazalkový lístek
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a na něj osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájený česnek a nechte ho chvíli restovat.
  3. Přidejte rajčatovou omáčku a nechte ji povařit dohromady s cibulí a česnekem asi 10 minut.
  4. Mezitím si připravte špagety dle návodu na obalu.
  5. Přidejte špagety do omáčky a nechte je vařit společně ještě asi 5 minut, aby se propojily chutě.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a dopepřete podle své chuti.
  7. Nakonec posypte čerstvými bazalkovými lístky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *