7. 3. 2025
Autor: Eva Komárková
Pomodoro omáčka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ delikátní recept na italskou Pomodoro‌ omáčku s bazalkou, která dodá vašim těstovinám ten pravý italský šmrnc. S nasekanou čerstvou bazalkou a‌ rajčaty vytvoříte dokonalou omáčku plnou chuti a⁢ vůně. Tento recept vám nezabere mnoho času a bude skvělou volbou​ pro rychlý a ​chutný oběd či večeři. Sledujte postup a užijte si jedinečnou italskou kuchyni doma! ⁢

Suroviny

  • 500g rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • čerstvá ⁢bazalka
  • olivový olej
  • sůl a ‌pepř

Postup

  1. Rajčata oloupejte a nakrájejte ⁢na drobné kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte⁢ na malé kousky.
  3. Na pánvi ohřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte rajčata a dusíme na středním ohni přibližně 20 minut, občas​ promíchávejte.
  5. Přidejte nasekanou bazalku ‌a dochuťte solí a ⁤pepřem.
  6. Omixujte omáčku do hladka ‌a podávejte s těstovinami nebo jako ‌přílohu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *