21. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou polévku z červené čočky, plnou chutí a bohatá na živiny. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a určitě vás zahřeje v chladných dnech. Objevte zdravou a výživnou polévku, která potěší vaše chuťové buňky i tělo. S cibulí, mrkví a rajčaty bude tato polévka skvělým přírůstkem do vašeho jídelníčku.
Suroviny
- 200g červené čočky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
Postup
- Na rozohriatom kastrole si rozpustíme na kocky nakrájanú cibuľu a nastrúhaný cesnak na oleji dozlatista.
- Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a necháme chvíľu restovať.
- Potom pridáme opláchnutú červenú čočku a premiešame s mletým kmínom, koriandrom a sladkou paprikou.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút, kým sa čočka zmäkne.
- Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
- Hotovú polievku môžeme podávať posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.