4. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Chlebová polévka Mulligatawny
zdroj: Recepty 24/7

Polévka mulligatawny je tradiční polévka v indické kuchyni. Tato aromatická a kořeněná polévka je připravena ze zeleniny a exotických bylinek a koření. Je to výborný způsob, jak si vychutnat kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do orientálního ráje v pohodlí domova. Připravte si tuto sytou polévku a nechte se překvapit její jedinečnou chuťovou paletou. Polévka se rozhodně zalíbí nejen milovníkům indické kuchyně!

Suroviny

  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mletého kari koření
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • špetka muškátového oříšku
  • šťáva z 1 citronu
  • 400 ml vývaru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g uvařeného kuřecího masa
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Mrkev, bramboru, papriku a rajče oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme mleté kari koření, kurkumu, koriandr a muškátový oříšek. Promícháme a smažíme asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo aroma.
  6. Přidáme nakrájenou zeleninu a smažíme další 5 minut, než zelenina změkne.
  7. Přidáme šťávu z citronu, vývar a kokosové mléko. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  8. Na konci přidáme uvařené kuřecí maso a osolíme a opepříme podle chuti.
  9. Polévku necháme lehce vychladnout a poté ji přelijeme do mixéru. Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
  10. Servírujeme horkou a můžeme ozdobit čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *