17. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
Polévka minestrone
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou italskou polévku minestrone plnou čerstvých zelenin a fazolí. Tento recept je snadný na přípravu a skvěle chutná. Zároveň je polévka minestrone bohatá na živiny a perfektní na zahřátí v chladných dnech. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si jednoduchý a zdravý pokrm plný přírodní chuti.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 mrkve (nakrájené na kolečka)
  • 2 stonky celeru (nakrájené na plátky)
  • 1 paprika (nakrájená na kostičky)
  • 400g rajčat (oloupaná a nakrájená)
  • 1 konzerva cizrny (opláchnutá)
  • 1 konzerva fazolí (opláchnutá)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka červeného pepře
  • 100g těstovin (např. fazolová)

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmažíme na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  2. Přidáme mrkev, celer a papriku a dusíme asi 5 minut.
  3. Přidáme rajčata, cizrnu, fazole a zalijeme zeleninovým vývarem.
  4. Přidáme oregano, sůl, pepř a červený pepř a necháme vařit asi 20 minut.
  5. Přidáme těstoviny a vaříme do měkkosti.
  6. Po dochucení můžeme přidat svazek nasekané petržele.
  7. Hotovou polévku podáváme s plátkem italského chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *