10. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pohankové placičky s čerstvými bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Pohankové placičky s čerstvými bylinkami jsou lahodná a zdravá alternativa klasických placiček. Tento recept je snadno připravitelný a skvěle chutná jak za tepla, tak i studena. Vyzkoušejte tento originální pokrm plný výživných složek a osvěžujících bylinek a užijte si zážitek z každého sousta.

Suroviny

  • 1 hrnek pohanky
  • 2 hrnky vody
  • 1 vajíčko
  • Čerstvé bylinky podle chuti (např. petržel, pažitka, bazalka)
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Pohanku nechte přes noc namočenou ve vodě.
  2. Ráno z pohanky slijte vodu a rozmixujte ji spolu s vajíčkem do hladkého těsta.
  3. Nasekejte čerstvé bylinky a vmíchejte je do těsta, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Rozpalte pánvičku s trochou oleje a na ní vytvořte menší placičky z těsta.
  5. Smažte z obou stran dozlatova.
  6. Hotové placičky můžete podávat teplé či studené s bylinkovým dipem nebo třeba s jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *