27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pohankové lívance s jablkovým pyré
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné pohankové lívance s jemným jablkovým pyré. Tento lehký a zdravý pokrm je skvělou volbou pro snídani nebo lehký oběd. Zaručeně vás potěší nejen svou chutí, ale i svou vysokou nutriční hodnotou. Pohankové lívance se spojením s osvěžujícím jablkovým pyré okamžitě získají vaše srdce!

Suroviny

  • 1 hrnek pohanky
  • 2 jablka
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • sůl
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme pohankovou kaši. Pohanku properte ve vroucí vodě a nechte vařit asi 15 minut, dokud není měkká.
  2. V mezičase si připravíme jablkové pyré. Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. V hrnci je dejte vařit s trochou vody do měkka a rozmixujte na pyré. Přidejte med a skořici podle chuti.
  3. Do vyvařené pohankové kaše přidejte vejce, mléko a špetku soli. Smíchejte dohromady.
  4. V pánvi s trochou oleje si upečte pohankové lívance. Každou stranu smažte asi 2-3 minuty, dokud nejsou zlatavé.
  5. Servírujte lívance se šťavnatým jablkovým pyré. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *