27. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné pohankové lívance s jemným jablkovým pyré. Tento lehký a zdravý pokrm je skvělou volbou pro snídani nebo lehký oběd. Zaručeně vás potěší nejen svou chutí, ale i svou vysokou nutriční hodnotou. Pohankové lívance se spojením s osvěžujícím jablkovým pyré okamžitě získají vaše srdce!
Suroviny
- 1 hrnek pohanky
- 2 jablka
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- sůl
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme pohankovou kaši. Pohanku properte ve vroucí vodě a nechte vařit asi 15 minut, dokud není měkká.
- V mezičase si připravíme jablkové pyré. Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. V hrnci je dejte vařit s trochou vody do měkka a rozmixujte na pyré. Přidejte med a skořici podle chuti.
- Do vyvařené pohankové kaše přidejte vejce, mléko a špetku soli. Smíchejte dohromady.
- V pánvi s trochou oleje si upečte pohankové lívance. Každou stranu smažte asi 2-3 minuty, dokud nejsou zlatavé.
- Servírujte lívance se šťavnatým jablkovým pyré. Dobrou chuť!