10. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné pohankové karbanátky se zeleninovým ragú, které jsou bohaté na živiny a vlákninu. Tento recept je vhodný pro vegetariány a milovníky zdravé stravy. Nechte se inspirovat a připravte si jedinečné pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. Sledujte postup a užijte si jednoduchou cestu k chutnému jídlu!
Suroviny:
- 200g pohanky
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 200g rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, oregano
- olej na smažení
Postup:
- Pohanku uvařte ve slané vodě podle návodu na balení.
- Cibuli nakrájejte na drobné kousky a osmahněte na oleji.
- Přidejte nakrájenou mrkev, papriku a rajčata a dusíme do měkka.
- Přidejte prolisovaný česnek, osolte, opepřete a ochuťte oreganem.
- V míse smíchejte uvařenou pohanku, zeleninu a vejce.
- Na pánvi rozpalte olej.
- Z pohankové směsi tvarujte placičky, obalte je v trojobé struhance a smažte dozlatova.
- Podávejte s připraveným zeleninovým ragú.