23. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné vegetariánské jídlo – pohanku s křupavou zeleninovou směsí a křehkým tofu. Tento recept plný živin a chuti je skvělou volbou pro zdravé obědy nebo večeře. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g pohanky
- 150g tofu
- 1 cuketa
- 1 paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, olej
Postup
- Pohanku důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.
- Pokud používáte nestrouhané tofu, nakrájejte ho na kostky.
- Cuketu, papriku a cibuli nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli, papriku a cuketu.
- Přidejte nakrájené tofu a nechte chvíli restovat.
- Přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Ve vroucí osolené vodě uvařte pohanku podle návodu na obalu.
- Hotovou pohanku smíchejte se zeleninovou směsí s tofem a podávejte. Dobrou chuť!