31. 12. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Recept na výborné jídlo: Pohanka se zeleninou. Tento jednoduchý a zdravý recept kombinuje chuťovou rozmanitost pohanky s čerstvou zeleninou pro dokonalou kombinaci. Pohanka se vaří výhradně na zeleninovém vývaru, což přidává jídlu bohatou a lahodnou chuť. Přidání různých druhů zeleniny, jako jsou paprika, cibule a mrkev, zajišťuje jídlo plné vitamínů a minerálů. Tento recept je ideální pro vegetariány a vegany, ale ocení ho i ti, kteří hledají lehkou a vyváženou večeři.
Suroviny
- 200 g pohanky
- 300 g zeleniny (např. paprika, cuketa, mrkev)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Pohanku opláchněte pod tekoucí vodou.
- Na rozpáleném oleji osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte na kousky nakrájenou zeleninu a osmahněte do měkka.
- Přidejte pohanku, zalijte vodou (měla by pokrývat pohanku o 1 cm) a přiveďte k varu.
- Po zavření poklice snižte plamen a pohanku vařte asi 25 minut, dokud se neudělá.
- Na závěr ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Pohanka se zeleninou je připravena k podávání.