12. 12. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné veganské burgery s batátovými hranolkami, které rozhodně potěší chuťové buňky každého gurmána! Tato zdravá alternativa klasických burgerů je plná chuti a výživných látek. Ideální volba pro vegany i ty, kteří hledají nové a zajímavé pokrmy. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 2 středně velké sladké brambory (batáty)
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- sojová omáčka
- 1 hrnek strouhaných vloček
- sůl a pepř podle chuti
- veganské houskové rohlíky
- příloha dle vlastní chuti (salát, avokádo, rajčata atd.)
Postup
- Nejprve si předehřej troubu na 200°C a připrav si plech na pečení s pečicím papírem.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky. Cizrnu opláchneme pod tekoucí vodou.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.
- Na plechu smícháme batáty, cizrnu, cibuli, česnek, olej, kmín, koriandr, papriku, sojovou omáčku, sůl a pepř.
- Přikryjeme a pečeme asi 20 minut, poté odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut, dokud batáty nejsou měkké.
- V hrnci si uvaříme vločky dle návodu na obalu.
- V misce smícháme pečené batáty a cizrnu, přidáme vločky a promícháme.
- Vytvarujeme z této směsi burgerové kotlety a pečeme je ještě asi 10 minut, dokud nejsou zlatavé.
- Burgery servírujeme v houskových rohlících s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!