5. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si skvělou kombinaci plněného vepřového bůčku a aromatické rýže s tímto receptem. Křupavý bůček plněný lahodnou směsí rýže a bylinek je jistým způsobem, jak potěšit své chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 500g vepřového bůčku
- 1 šálek rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Naolejovat a osolit vepřový bůček z obou stran.
- V hrnci uvařit rýži dle návodu na obalu a nechat vychladnout.
- Orestovat nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji a přidat uvařenou rýži. Osolit, okořenit a promíchat.
- Vepřový bůček rozkrojit podélně, dovnitř nandat rýžovou směs a zavřít pomocí špejle.
- Bůček pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40-50 minut, případně podléváme vývarem. Hotový bůček pokrojíme na plátky a podáváme.