5. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněný vepřový bůček s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si skvělou kombinaci plněného vepřového bůčku a aromatické rýže s tímto receptem. Křupavý bůček plněný lahodnou směsí rýže a bylinek je jistým způsobem, jak potěšit své chuťové buňky. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm doma.

Suroviny

  • 500g vepřového bůčku
  • 1 šálek rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř, koření dle chuti

Postup

  1. Naolejovat a osolit vepřový bůček z obou stran.
  2. V hrnci uvařit rýži dle návodu na obalu a nechat vychladnout.
  3. Orestovat nasekanou cibuli a prolisovaný česnek na oleji a přidat uvařenou rýži. Osolit, okořenit a promíchat.
  4. Vepřový bůček rozkrojit podélně, dovnitř nandat rýžovou směs a zavřít pomocí špejle.
  5. Bůček pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40-50 minut, případně podléváme vývarem. Hotový bůček pokrojíme na plátky a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *