15. 2. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Plněné papriky s květákem jsou lahodné a zdravé jídlo, které se hodí jako hlavní chod či jako příloha. Zkusíte-li tento recept, určitě si pochutnáte na křupavé paprice plněné lahodnou směsí květáku a dalších ingrediencí. Zároveň se můžete těšit na jednoduchou a rychlou přípravu, která bude potěšením pro vaše chuťové buňky i žaludek. Navíc tento pokrm dokonale zaplní váš žaludek a poskytne vám potřebnou dávku živin. Nakonec si můžete být jisti, že okouzlíte své blízké tímto chutným pokrmem.
Suroviny
- 4 papriky
- 1 menší hlava květáku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g nakrájeného uzeného tofu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžíce drobně nakrájeného petrželového lístku
Postup
- Nejprve si připravíme náplň do paprik. Nakrájíme květák na menší kousky, cibuli nadrobno, stroužky česneku utřeme a tofu nakrájíme na kostky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
- Přidáme květák, tofu, česnek, sůl, pepř a kmín. Vše společně krátce osmahneme za občasného míchání.
- Do směsi přidáme nakrájený petržel a necháme mírně vychladnout.
- Papriky omyjeme, zbavíme jádra a naplníme připravenou směsí.
- Předehřejeme troubu na 180°C a plněné papriky pečeme asi 30 minut, dokud nejsou papriky měkké.
- Hotové plněné papriky podáváme jako teplou přílohu nebo hlavní chod.