15. 2. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Plněné papriky s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Plněné papriky s květákem jsou lahodné a zdravé jídlo, které se hodí jako hlavní chod či jako příloha. Zkusíte-li tento recept, určitě si pochutnáte na křupavé paprice plněné lahodnou směsí květáku a dalších ingrediencí. Zároveň se můžete těšit na jednoduchou a rychlou přípravu, která bude potěšením pro vaše chuťové buňky i žaludek. Navíc tento pokrm dokonale zaplní váš žaludek a poskytne vám potřebnou dávku živin. Nakonec si můžete být jisti, že okouzlíte své blízké tímto chutným pokrmem.

Suroviny

  • 4 papriky
  • 1 menší hlava květáku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g nakrájeného uzeného tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce drobně nakrájeného petrželového lístku

Postup

  1. Nejprve si připravíme náplň do paprik. Nakrájíme květák na menší kousky, cibuli nadrobno, stroužky česneku utřeme a tofu nakrájíme na kostky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidáme květák, tofu, česnek, sůl, pepř a kmín. Vše společně krátce osmahneme za občasného míchání.
  4. Do směsi přidáme nakrájený petržel a necháme mírně vychladnout.
  5. Papriky omyjeme, zbavíme jádra a naplníme připravenou směsí.
  6. Předehřejeme troubu na 180°C a plněné papriky pečeme asi 30 minut, dokud nejsou papriky měkké.
  7. Hotové plněné papriky podáváme jako teplou přílohu nebo hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *