28. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte neotřelý recept na plněné papriky iráckým stylem plné exotických chutí a aromatických koření. Tento pokrm zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a posune vaření na zcela novou úroveň. Sledujte jednoduchý postup a připravte si lahodnou iráckou lahůdku přímo doma.
Suroviny
- 6 velkých paprik
- 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst nasekané petržele
- 1 hrst dužiny rajčat
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté koriandru
- sůl, pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme mleté maso a orestujeme ho dozlatova. Přidáme nasekanou petržel a dužinu rajčat a promícháme.
- Přidáme koření – skořici, koriandr, sůl a pepř a důkladně promícháme.
- Papriky omyjeme, očistíme a vydlabeme. Naplníme je připravenou směsí a zaklopíme kouskem papriky.
- Vložíme naplněné papriky do zapékací mísy, přidáme trochu vody a zakryjeme alobalem.
- Papriky pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, než jsou papriky měkké.
- Před podáváním můžeme ozdobit lístky petržele nebo máty. Podáváme s rýží nebo chlébem.