8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na plněné lilky s masem, který je oblíbeným pokrmem pro milovníky italské kuchyně. Tato chutná a jemná kombinace lilku a masa bude jistě potěšením pro vaše chuťové pohárky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodný pokrm plný překvapení a výtečné chuti.
Suroviny
- 4 lilky
- 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Lilky omyjeme, oloupeme a rozřízneme na poloviny. Vydlabeme dužinu pomocí lžičky tak, abychom vytvořili malé lůžko.
- Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Orestujeme na oleji dozlatova.
- Mleté maso smícháme s orestovanou cibulí a česnekem. Přidáme vejce, strouhanku a koření podle chuti.
- Směsí naplníme vydlabané lilky.
- Lilky zabalíme do alobalu a upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
- Po upečení můžeme lilky posypat nasekanou petrželkou a podávat s bramborovou kaší nebo rýží.