8. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněné lilky s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na plněné lilky s masem, který je oblíbeným pokrmem pro milovníky italské kuchyně. Tato chutná a jemná kombinace lilku a masa bude jistě potěšením pro vaše chuťové pohárky. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si lahodný pokrm plný překvapení a výtečné chuti.

Suroviny

  • 4 lilky
  • 200 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej na smažení

Postup

  1. Lilky omyjeme, oloupeme a rozřízneme na poloviny. Vydlabeme dužinu pomocí lžičky tak, abychom vytvořili malé lůžko.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Orestujeme na oleji dozlatova.
  3. Mleté maso smícháme s orestovanou cibulí a česnekem. Přidáme vejce, strouhanku a koření podle chuti.
  4. Směsí naplníme vydlabané lilky.
  5. Lilky zabalíme do alobalu a upečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
  6. Po upečení můžeme lilky posypat nasekanou petrželkou a podávat s bramborovou kaší nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *