1. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné plněné irácké lilky doma s naším jednoduchým receptem. Tato tradiční irácká pokrm je plný exotických chutí a jemných koření, které okouzlí vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento recept a připravte si skvělou večeři pro svoji rodinu nebo přátele!
Suroviny
- 6 malých lilkových plodů
- 200g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme mleté maso a promícháme s kmínem, skořicí, solí a pepřem. Orestujeme, dokud není maso propečené.
- Poté přidáme nakrájené rajče a necháme chvíli provařit. Náplň je hotová.
- Lilky si omyjeme, zbavíme slupek, vydlabeme a vyplníme je připravenou směsí mletého masa.
- Na plech dáme lilky a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut, dokud nejsou lilky měkké a zlatavé.
- Po upečení můžeme podávat s rýží nebo chlebem. Dobrou chuť!