28. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Plněné americké periéry semtex – chuťový výbuch v jedné páce! Podívejte se, jak připravit tento neuvěřitelně chutný a jedinečný pokrm. Plněné periéry se zemním masem, syrem a bylinkovou směsí zaručeně nadchnou vaše chuťové pohárky. S kombinací tradiční americké příchutě semtex, která přidá pikantní nádech, budou tyto periéry nezapomenutelné. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si rodinný oběd, který si oblíbíte. Bon appétit!
Suroviny
- 4 kusy amerických periérů
- 250 g mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 lžička koření na grilování
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 4 plátky sýra (cheddar nebo gouda)
- 4 plátky slaniny
- 4 lžíce BBQ omáčky
- 4 ks hamburgerových rohlíků
- salátový list a plátky rajčat k podávání
Postup
- Nejprve rozehřejte troubu na 200 °C.
- V mističce smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, utřený česnek, koření na grilování, sůl a pepř. Důkladně promíchejte a vytvořte z této směsi 4 stejné placičky.
- Na každou placku dejte plátek sýra a z toho vytvarujte kuličku. Opakujte pro všechny placky.
- Každou kuličku obalte plátkem slaniny a fixujte párátkem nebo špejlí.
- Vložte plněné periéry na plech vyložený pečicím papírem a potřete je BBQ omáčkou z obou stran.
- Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 25–30 minut, dokud nejsou periéry dobře propečené a slanina křupavá.
- Před podáváním vložte každou plněnou periérku do hamburgerového rohlíku a ozdobte salátem a plátky rajčat.
- Dobrou chuť!