11. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné plněné ajičky se zelím, které vám rozhodně získají. Tento tradiční český recept vyniká skvělou kombinací chuti a jednoduchou přípravou. Určitě si je zamilujete!
Suroviny
- 6 ajiček
- 200g zelí
- 100g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si ajičky uvaříme ve slané vodě tak, aby byly stále pevné.
- Mezitím nasekáme zelí, cibuli, česnek a uzené maso na drobné kousky.
- Na pánvi na pár minut osmahneme cibuli a česnek, přidáme zelí a uzené maso a dusíme do měkka. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti.
- Vychladlé ajičky rozkrojíme, vydlabeme a naplníme zelím se šunkou. Ajičky opatrně zabalíme do alobalu.
- Plněné ajičky pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
- Po upečení ajičky vybalíme z alobalu a můžeme podávat.