11. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněné ajičky se zelím
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné plněné ajičky se zelím, které vám rozhodně získají. Tento tradiční český recept vyniká skvělou kombinací chuti a jednoduchou přípravou. Určitě si je zamilujete!

Suroviny

  • 6 ajiček
  • 200g zelí
  • 100g uzeného masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si ajičky uvaříme ve slané vodě tak, aby byly stále pevné.
  2. Mezitím nasekáme zelí, cibuli, česnek a uzené maso na drobné kousky.
  3. Na pánvi na pár minut osmahneme cibuli a česnek, přidáme zelí a uzené maso a dusíme do měkka. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti.
  4. Vychladlé ajičky rozkrojíme, vydlabeme a naplníme zelím se šunkou. Ajičky opatrně zabalíme do alobalu.
  5. Plněné ajičky pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut.
  6. Po upečení ajičky vybalíme z alobalu a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *