24. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
plněná paprika s quinoou a fazolemi je zdravá a lahodná možnost na oběd nebo večeři. Tento recept kombinuje chutné ingredience jako quinoa, fazole a zeleninu do jednoho lahodného pokrmu. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a výživnou variantu plněných paprik a udělejte si pořádnou lahůdku.
Suroviny:
- 4 červené papriky
- 1 hrnek quinoi
- 1 plechovka fazolí (např. černé nebo fazole pinto)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup:
- Quinou uvaříme podle návodu na obalu.
- Papriky omyjeme, odstraníme semínka a zastřihneme jim vrcholky.
- V pánev rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme fazole, kmín, koriandr, sladkou papriku a necháme chvíli restovat.
- Přidáme uvařenou quinou a promícháme, dochutíme solí a pepřem.
- Papriky naplníme připravenou směsí a umístíme je do pekáče.
- Přelijeme trochou vody a zakryjeme pečicím papírem.
- Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme papriky cca 40 minut, dokud nezměknou.
- Po vychladnutí můžeme plněné papriky ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem. Dobrou chuť!