29. 7. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Pokuste se okouzlit své chuťové buňky s exotickým receptem na plněnou papriku iráckým stylem. Tato lahodná kombinace mletého masa, rýže a korení vám přinese chuťovou explozi a zaručeně vás dostane. Nechte se unést do světa orientální kuchyně a vyzkoušejte tento jednoduchý, ale chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 6 paprik
- 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst nasekané petržele
- 1 hrst nasekané máty
- 1 hrst nasekané koriandru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a kořením. Nakonec vmícháme nasekané bylinky a citronovou šťávu.
- Papriky omyjeme a vykrojíme jim stopku s semínky.
- Naplníme papriky masovou směsí a uspořádáme je v pekáči.
- Přilijeme trochu vody a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme zhruba 40 minut, nebo dokud nejsou papriky měkké.
- Po upečení můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo rýží.