5. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Plněná liliová třásně s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na plněnou liliovou třásně s lahodnou rýží. Tato exotická chuťová kombinace vám jistě udělá radost a zaujme i vaše hosty. Podívejte se, jak jednoduché je připravit oblíbené jídlo z Asie přímo z pohodlí domova. Užijte si kulinářský zážitek plný chutí a vůní.

Suroviny

  • 4 liliové třásně
  • 1 šálek vařené rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve liliové třásně omyjeme a odstraníme vnější listy.
  2. V hrnci připravíme rýži dle pokynů na obalu a necháme vychladnout.
  3. Cibuli a rajče nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s česnekem.
  5. Přidáme rajče a necháme chvíli restovat, dokud rajče nezměkne.
  6. Zahrneme vařenou rýži a promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Plníme liliové třásně připravenou směsí a umístíme do zapékací mísy.
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud neztuhnou.
  9. Podáváme teplé jako samostatné jídlo nebo přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *