27. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte nový recept na plněnou liliovou chřestíkovou rolku, která oslní vaše chuťové buňky! Tato lahodná a elegantní rolka je ideální jako rychlý a chutný pokrm na večeři. Naučte se, jak ji snadno připravit a překvapte své blízké neotřelou kombinací chřestu a tvarohu ve výborném těstě. Užívejte si tento delikátní pokrm plný překvapivých chutí!
Suroviny
- 10 kusů liliových chřestíků
- 100 g krémového sýra
- 50 g uzeného lososa
- 1 lžíce nasekané petržele
- 1 lžička citrónové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme náplň do rolky. Smíchejte krémový sýr s nasekaným uzeným lososem, petrželí, citrónovou šťávou, solí a pepřem.
- Liliové chřestíky očistěte a uvařte ve vroucí osolené vodě asi 5 minut, až změknou.
- Nechejte chřestíky vychladnout a poté opatrně rozeberte na jednotlivé plátky.
- Namazte každý plátek chřestíku připravenou náplní a srolujte do rolky.
- Hotové plněné liliové chřestíkové rolky podávejte například jako chladné předkrmy nebo lahodné občerstvení.