25. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Plátky vepřového s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Chimichurri nemusí sloužit pouze k dochucení steaků! Vyzkoušejte tento recept na plátky vepřového s chutnou chimichurri omáčkou. Šťavnaté plátky vepřového se perfektně doplňují s bylinkovou omáčkou chimichurri, která je plná výrazných a osvěžujících chutí. Jednoduše smíchejte česnek, petržel, oregano, olivový olej, ocet, citronovou šťávu a chili papričky a následně toto aroma zázrakem přeneste přímo na talíř! Vaše chuťové buňky budou nadšené z této exotické a lahodné kombinace.

Suroviny:

  • 4 plátky vepřového masa
  • Čerstvý petržel
  • Čerstvý koriandr
  • 4 stroužky česneku
  • Červený pepř
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Červený ocet

Postup:

  1. Plátky vepřového masa omyjeme a osušíme kuchyňským papírem.
  2. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Petržel a koriandr nakrájíme na menší kousky.
  3. Ve velké misce smícháme olivový olej, červený ocet, nakrájený česnek, petržel a koriandr.
  4. Přidáme sůl a červený pepř podle chuti a dobře promícháme.
  5. Do marinády ponoříme plátky vepřového masa a necháme je v ní odležet v lednici po dobu nejméně 1 hodiny.
  6. Na grilu nebo v pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a plátky masa opékáme z obou stran, dokud nejsou zlatavé a propečené.
  7. Servírujeme plátky vepřového s chimichurri na talíř a podáváme s přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *