2. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Placka s brambory a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na placku s brambory a hráškem? Naše lahodná a jednoduchá variace na klasické bramborové placky vám určitě zaujme. Hrášek přidává do této pokrmu osvěžující zelenou barvu a jemnou chuť, která skvěle doplňuje chutnou hrubou strukturu brambor. Naše placky jsou krásně křupavé zvenku a měkké uvnitř. Připravte si tuto výživnou a chutnou pochoutku snadno a rychle, neboť vás bude bavit jak vaření, tak samotné ochutnávání!

Suroviny:

  • 250 g brambor
  • 150 g zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Hrášek uvařte ve vroucí osolené vodě 5 minut. Poté ho sceďte a nechte okapat.
  3. V míse smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, hrášek, vejce a hladkou mouku. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej. Lžící přidávejte směs z brambor a hrášku a pomocí lžíce ji lehce upravte do tvaru placky.
  5. Smažte placky z obou stran do zlatova. Poté je nechte okapat na papírové utěrce a podávejte ještě teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *