4. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Quattro Stagioni
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na Pizza Quattro Stagioni. Tato pestrá pizza kombinuje čtyři sezónní ingredience – šunku, artyčoky, olivy a žampióny. S tímto receptem si můžete snadno připravit domácí lahůdku plnou chutí a vůně Itálie. Naučte se, jak si připravit dokonalou Pizza Quattro Stagioni a nadchněte celou rodinu. Naše kuchařské tipy Vám pomohou dosáhnout neuvěřitelné chuti a krásného vzhledu této klasické italské lahůdky.

Suroviny:

  • 450 g pizzy cesta
  • 240 ml rajčatové omáčky
  • 100 g hrášku
  • 100 g šunky
  • 100 g žampionů
  • 100 g artyčoků
  • 200 g sýra
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Rozvařte pizzové těsto na plech a potřete ho rajčatovou omáčkou.
  2. Na čtvrtiny rozdělte hrášek, šunku, žampiony a artyčoky a rovnoměrně je rozprostřete po pizze.
  3. Přidejte nastrouhaný sýr a posypejte oreganem, solí a pepřem.
  4. Pizzu pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-25 minut, dokud není těsto zlatavé.
  5. Po vytažení z trouby nechte pizzu chvíli vychladnout a pak ji nakrájejte na kousky a servírujte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *