2. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Upečte si domácí klasiku – lahodnou Pizza Margheritu z vlastní pece! Sypké těsto, rajčatová omáčka, drcený sýr a bazalka se spojí v dokonalou harmonii chuti. Zkuste tento recept a nechte se unést jedinečnou vůní a chutí klasické italské pizzy.
Suroviny
- 400 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml teplé vody
- 400 g rajčatové omáčky
- 250 g mozzarelly
- čerstvý bazalka
- olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí v misce.
- Přidejte olivový olej a postupně přilijte teplou vodu. Vypracujte těsto, které necháte odpočívat asi hodinu.
- Těsto rozválejte na plech a rozetřete ho rajčatovou omáčkou.
- Na omáčku nakrájejte mozzarellu a nastrouhaný sýr.
- Pizza pečte v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Před podáváním posypte čerstvým bazalkou, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.