2. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita z domácí pece
zdroj: Recepty 24/7

Upečte si domácí klasiku – lahodnou Pizza Margheritu z vlastní pece! Sypké těsto, rajčatová omáčka, drcený sýr a bazalka se spojí v dokonalou harmonii chuti. Zkuste tento recept a nechte se unést jedinečnou vůní a chutí klasické italské pizzy.

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml teplé vody
  • 400 g rajčatové omáčky
  • 250 g mozzarelly
  • čerstvý bazalka
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí v misce.
  2. Přidejte olivový olej a postupně přilijte teplou vodu. Vypracujte těsto, které necháte odpočívat asi hodinu.
  3. Těsto rozválejte na plech a rozetřete ho rajčatovou omáčkou.
  4. Na omáčku nakrájejte mozzarellu a nastrouhaný sýr.
  5. Pizza pečte v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
  6. Před podáváním posypte čerstvým bazalkou, pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *