28. 10. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční italskou lahůdku s receptem na domácí pizzu Margherita v troubě. Jednoduchá příprava a skvělá chuť zaručená! Zkuste si připravit tu nejlepší pizzu Margherita dle receptu na našem webu.
Suroviny
- 500g pizzy těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový list
- Olivový olej
- Soľ a čierny koren na dochutenie
Postup
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozmazte rajčatovou omáčku po těstě.
- Přidejte nasekanou mozzarellu na omáčku.
- Pokapejte olivovým olejem a posolte a opepřete dle chuti.
- Pečte pizzu v troubě asi 12-15 minut, dokud těsto není zlatavé a křupavé.
- Vytáhněte pizzu z trouby a posypte ji čerstvými bazalkovými listy.
- Potom podávejte a pochutnávejte!