29. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita s čerstvými rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodnou Pizzou Margheritou s čerstvými rajčaty. Tento tradiční italský recept je jednoduchý a rychlý na přípravu. Kombinace čerstvých rajčat, bylinky, mozzarelly a olivového oleje vytvoří perfektní chuťový zážitek. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si slavnostní večeři doma!

Suroviny

  • 1 koule těsta na pizza
  • 4 rajčata
  • 250g mozzarelly
  • čerstvý bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 220 °C.
  2. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a mozzarellu na drobné kostky.
  3. Těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Na rozválené těsto rozložíme plátky rajčat a kostky mozzarelly. Posypeme nasekaným bazalkou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  5. Pizzu pečeme v troubě asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé.
  6. Hotovou pizzu můžeme ještě zakápnout olivovým olejem nebo posypat nasekanou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *