29. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodnou Pizzou Margheritou s čerstvými rajčaty. Tento tradiční italský recept je jednoduchý a rychlý na přípravu. Kombinace čerstvých rajčat, bylinky, mozzarelly a olivového oleje vytvoří perfektní chuťový zážitek. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si slavnostní večeři doma!
Suroviny
- 1 koule těsta na pizza
- 4 rajčata
- 250g mozzarelly
- čerstvý bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si předehřejeme troubu na 220 °C.
- Rajčata nakrájíme na tenké plátky a mozzarellu na drobné kostky.
- Těsto rozválíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Na rozválené těsto rozložíme plátky rajčat a kostky mozzarelly. Posypeme nasekaným bazalkou, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
- Pizzu pečeme v troubě asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé.
- Hotovou pizzu můžeme ještě zakápnout olivovým olejem nebo posypat nasekanou bazalkou.