20. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční italskou Pizza Margherita s čerstvými rajčaty. Tato klasická pizza je oblíbená pro svou jednoduchost a vynikající chuť, kterou dotváří čerstvé rajčata. Ideální pro rychlou večeři nebo večírek s přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou italskou chuť přímo u vás doma. Buon appetito!
Suroviny
- 300 g pšeničné mouky
- 1 lžička suchého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g čerstvých rajčat
- 200 g mozzarelly
- čerstvý bazalkový list
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte mouku, droždí, cukr, sůl a olivový olej ve velké míse.
- Přidejte teplou vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a elastické.
- Nechte těsto kynout alespoň hodinu.
- Rozvařte těsto na plechu a ozdobte na plátky nakrájenými čerstvými rajčaty.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mozzarellu a bazalkový list.
- Pizza pečte v troubě vyhřáté na 220°C po dobu 15-20 minut, nebo dokud těsto není zlatavě hnědé.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte teplé.