3. 11. 2024
Autor: Zbyněk Pospíšil
zdroj: Recepty 24/7
Objevte klasiku italské kuchyně se receptem na Pizza Margherita s čerstvou bazalkou. Snadný návod, jak si připravit dokonalou a chutnou pizzu s křupavým těstem, lahodným rajčatovým základem, kvalitní mozzarellou a čerstvou bazalkou přímo u vás doma. Dokonalý recept pro večerní posezení s přáteli nebo rodinnou večeři. Vyzkoušejte naše tipy pro ideální těsto a dosáhněte pizzeriové kvality v pohodlí vašeho domova. Tato domácí pizza Margherita se stane vaším oblíbeným receptem!
Suroviny
- 250 g pšeničné mouky (typu 00 pro pizzu)
- 150 ml vlažné vody
- 7 g sušeného droždí
- 15 g soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g čerstvě nastrouhaného mozzarelly
- 400 g pasírovaných rajčat
- Čerstvá bazalka
- Sůl
- Freshly ground black pepper
Postup
- Nejdříve připravte těsto: Ve velké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a olivový olej. Přidejte vlažnou vodu a zpracujte na hladké, pružné těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě.
- Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části a každou vyválejte na pomoučeném povrchu do kruhu o síle asi 4-5 mm.
- Předehřejte troubu na 250°C a připravte si pečicí plech nebo kámen na pizzu.
- Na rozválená těsta rozetřete pasírovaná rajčata, osolte, opepřete a poklaďte nastrouhaným mozzarellem.
- Pošeřte bazalkové listy po povrchu.
- Pizze pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo do zlatova a křupava.
- Po upečení okamžitě podávejte, posypané dalšími listy čerstvé bazalky.