7. 3. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Pizza Margherita s bazalkou a mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si klasickou italskou pizzu Margherita s čerstvou bazalkou a lahodnou mozzarellou podle jednoduchého receptu. Užijte si autentický chuťový zážitek s křupavým těstem, rajčatovou omáčkou a bohatou vrstvou sýra. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo pohodový večer s přáteli. Krok za krokem vás naučíme, jak dosáhnout dokonalé pizzy v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 250g pšeničné mouky (ideálně typu 00)
  • 7g sušeného droždí
  • 160ml teplé vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150g mozzarelly
  • 200ml pasírovaných rajčat
  • Čerstvé listy bazalky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Do středu udělejte důlek a přidejte vodu s olejem.
  2. Míchejte ingredience dokud nevznikne hladké těsto. Vyklopte na pomoučený povrch a hněťte asi 10 minut, dokud nebude těsto elastické a hladké.
  3. Těsto přesuňte do misky, kterou jste mírně namazali olejem, a nechte v teple kynout asi 1 hodinu, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Po vykynutí těsto znovu krátce propracujte a rozválejte na požadovanou tloušťku a velikost pizzy.
  5. Přesuňte těsto na pečicí papír. Rozetřete na těsto pasírovaná rajčata, osolte a opepřete.
  6. Posypte kousky mozzarelly a poklaďte listy bazalky.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 250°C asi 10-12 minut, nebo dokud těsto není zlaté a sýr bublá a mírně zhnědne.
  8. Před podáváním pokapejte olivovým olejem a přidejte pár čerstvých listů bazalky pro zvýraznění chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *