22. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou Pizzu Margheritu plnou čerstvých ingrediencí a bohatou chutí. Vyzkoušejte recept na domácí italskou pizzu plnou lahodných lahůdek a dostanete se přímo do srdce Itálie. Buďte svůj vlastní pizzaiolo a připravte si tu nejlepší pizzu přesně podle vašich chutí. Bon appétit!
Suroviny
- 400g pizzového těsta
- 200g mozzarelly
- 200g rajčat
- Čerstvé bazalkové lístky
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Nejdříve si připravte všechny suroviny. Mozzarellu nastrouhejte na tenké plátky, rajčata nakrájejte na kolečka a bazalkové lístky nasekejte.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Na rozválené těsto položte plátky mozzarelly, následně přidejte rajčata a bazalku.
- Pizza se posype solí a pepřem a zakápne olivovým olejem.
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 15-20 minut, dokud nezačne těsto zlatě hnědnout.
- Hotovou pizzu můžete ještě ozdobit dalšími lístky bazalky a nakrájenou mozzarellou.
- Pizza Margherita je plná lahodných chutí a určitě si ji zamilujete!