5. 3. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasiku italské kuchyně s receptem na Pizza Margherita. Jednoduchá a chutná pizza s rajčatovým základem, mozzarellou a bazalkou. Skvělá volba pro milovníky tradičních italských pokrmů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodnou Margheritu doma. Buon appetito!
Suroviny
- 500g pizzy těsta
- 400g rajčat
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalka
- Sůl
- Olivový olej
Postup
- Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na tenké kousky.
- Rozválejte pizzové těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Na těsto nasypte plátky rajčat a mozzarellu.
- Pizzu posypte nasekaným bazalkem a špetkou soli.
- Pečte v troubě vyhřáté na 220°C po dobu 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Po upečení pizzu pokapejte olivovým olejem a podávejte horkou.