18. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou Pizza Margheritu s čerstvými rajčaty, bylinkami a sýrem na křehkém těstě. Tento klasický italský recept je jednoduchý, ale plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a přenesete se do slunné Itálie s každým soustem.
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- 5 lístků bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte pizzové těsto a rozválejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
- Rajčatovou omáčku rozetřete na rozválené těsto a posolte a opepřete podle chuti.
- Na omáčku naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečte cca 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Po upečení posypte pizzu nasekanou bazalkou a pokapejte olivovým olejem.
- Pizzu můžete podávat horkou nebo studenou jako chlazený snack.