18. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Margherita – klasická italská specialita
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou Pizza Margheritu s čerstvými rajčaty, bylinkami a sýrem na křehkém těstě. Tento klasický italský recept je jednoduchý, ale plný chuti. Vyzkoušejte ho ještě dnes a přenesete se do slunné Itálie s každým soustem.

Suroviny

  • 400 g pizzy těsta
  • 200 g rajčatové omáčky
  • 200 g mozzarelly
  • 5 lístků bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte pizzové těsto a rozválejte ho na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Rajčatovou omáčku rozetřete na rozválené těsto a posolte a opepřete podle chuti.
  3. Na omáčku naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu.
  4. Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečte cca 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
  5. Po upečení posypte pizzu nasekanou bazalkou a pokapejte olivovým olejem.
  6. Pizzu můžete podávat horkou nebo studenou jako chlazený snack.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *