29. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou pizza Margherita s čerstvými ingrediencemi a autentickým italským chutí. S křupavým těstem, rajčatovým základem, lahodnou mozzarellou a bazalkou je tato pizza skvělou volbou pro milovníky tradiční italské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si tu nejlepší pizzu Margherita doma!
Suroviny
- 400 g pizzy těsta
- 200 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový list
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve si připravte pizzové těsto, pokud ho nemáte hotové zakoupené.
- Rozválejte těsto na plech a předehřejte troubu na 220°C.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně rozložíme na pizzu.
- Pizza Margherita se peče asi 15 minut, dokud nezačne okraje těsta nazlátnout.
- Nakonec posypejte pizzu čerstvými lístky bazalky, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
- Po vychladnutí můžete podávat a lahodná pizza Margherita je připravena k podávání.