17. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si domácí italskou specialitu s receptem na klasickou Pizza Margheritu. Křehké těsto, čerstvé rajčatové omáčka, bazalka a mozzarella – to vše vytvoří chuťovou explozi, která vás okouzlí. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou italskou pochoutku přímo z vaší kuchyně.
Suroviny
- 400g pizzy těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalka
- Sůl a pepř
- Olivový olej
Postup
- Nejprve si připravte pizza těsto a rozválejte ho do požadované velikosti.
- Namazte těsto rajčatovou omáčkou a posypte solí a pepřem podle chuti.
- Přidejte nastrouhanou mozzarellu a lístky bazalky.
- Pokapejte olivovým olejem a dejte péct do vyhřáté trouby na 220 °C po dobu 12-15 minut, nebo dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Vyndejte pizzu z trouby, nechte trochu vychladnout a můžete podávat.