11. 7. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť italské klasiky s receptem na lahodnou Pizza Margherita. Jednoduchá a chutná pizza s rajčaty, mozzarellou a bazalkou, která vám přivede do domu kousek Neapole. Vyzkoušejte tento tradiční recept a užijte si skvělý gastronomický zážitek.
Suroviny
- 400g pizzového těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalkový list
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Rozpálte troubu na 250°C.
- Roztáhněte pizzové těsto na plech vyložený pečícím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Natřete nastrouhanou mozzarellu na omáčku.
- Přidejte nasekaný čerstvý bazalkový list.
- Přidejte trochu olivového oleje, soli a pepře.
- Dejte pizzu do trouby a pečte asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.
- Vyndejte z trouby, nechte trochu vychladnout a podávejte.