2. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť Itálie doma s tímto receptem na domácí pečenou Pizza Margherita. Jednoduchý, ale lahodný recept, který vám přinese kousek italské kuchyně a radost z vlastnoručně připravené lahodné pizzy. Nyní si můžete vychutnat skvělou chut přímo z vlastní kuchyně!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 140ml vlažné vody
- 10g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 50ml olivového oleje
- 250g rajčat
- 200g mozzarelly
- Čerstvý bazalka
- Česnek
- Sůl, pepř
Postup
- Nejprve si připravte těsto. Rozdrobte droždí do vlažné vody, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek.
- V míse smíchejte mouku s solí, přidejte kvásek a olej a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout dokud zdvojnásobí svůj objem.
- Vykynuté těsto rozválejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte ještě chvíli odpočívat.
- Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na kostky. Bazalku opláchněte a nasekejte. Česnek rozmačkejte.
- Těsto potřete česnekem a posypte solí a pepřem. Navrstvěte rajčata, mozzarellu a bazalku.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut nebo dokud těsto nezezlátne a sýr neroztaje.