8. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Domácí recept na klasickou italskou Pizzu Margheritu s čerstvými rajčaty, bazalkou a mozzarellou. Skvělá volba pro milovníky tradičních chutí. Tento recept vás naučí, jak si sami připravit lahodnou pizzu přímo z pohodlí vaší kuchyně. Zajisté si recept zamilujete!
Suroviny
- 250 g hladké mouky
- 150 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčatové omáčky
- 150 g mozzarelly
- čerstvý bazalka
- sůl a pepř
Postup
- V misce smíchejte mouku, sůl a cukr. Postupně přilévejte vodu a hněte těsto, dokud není hladké.
- Přidejte olivový olej a pokračujte v hnětení, dokud se vše dobře nespojí. Těsto nechte odpočinout přikryté utěrkou asi hodinu.
- Rozválejte těsto na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rajčatovou omáčkou a posypte nasekanou mozzarellou.
- Předehřejte troubu na 220°C a pečte pizzu asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavé a sýr rozpuštěný.
- Po vyjmutí z trouby posypte pizzu nasekaným bazalkou a dochuťte solí a pepřem podle chuti.