16. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Domácí pečivo Pizza Margherita – skvělý recept na klasickou italskou pizzu s rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Nechte se okouzlit chutí uzeného těsta a lahodných ingrediencí, které vytvoří dokonalou kombinaci chutí přímo z vaší kuchyně. Podívejte se, jak snadno si tuto lahůdku připravit doma!
Suroviny
- 450g hladké mouky
- 1 balení sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 250ml teplé vody
- 200g rajčatové omáčky
- 150g mozzarelly
- čerstvý bazalka
Postup
- Smíchejte mouku, sušené droždí, sůl a cukr ve velké míse.
- Přidejte olivový olej a postupně přilévejte teplou vodu, dokud nedostanete hladké těsto.
- Těsto nechte kynout přikryté utěrkou na teplém místě asi hodinu.
- Po vykynutí těsta ho rozdělte na dvě části a vytvarujte placky na pečícím papíru.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na plackách a posypete na kostičky nakrájenou mozzarellou.
- Pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě zapečené.
- Před podáváním posypte nasekanou čerstvou bazalkou.