16. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Pizza Carbonara bez lepku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a bezlepkovou verzi tradiční italské pizzy Carbonara. Tato chutná specialita připravená z křupavého těsta, smetany, slaniny a vajec jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. S receptem na Pizza Carbonara bez lepku si můžete dopřát chuťový zážitek bez obav z nepříjemných alergií. Nenechte si ujít tuto skvělou možnost!

Suroviny:

  • 200g bezlepkové mouky
  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 vajíčka
  • 100g pancetty
  • 100g smetany ke šlehání
  • 50g strouhaného sýra
  • čerstvý oregano a bazalka

Postup:

  1. Smíchejte bezlepkovou mouku, kypřící prášek a sůl v misce.
  2. Přidejte olivový olej a vajíčka a vytvořte hladké těsto. Nechte odpočívat 30 minut.
  3. V troubě nechte vyhřát na 200°C.
  4. Na pánvi osmažte pancettu a nechte vychladnout.
  5. V míse smíchejte smetanu ke šlehání se strouhaným sýrem a prolisujte pancettu.
  6. Těsto rozválejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Nalijte směs smetany s pancettou na těsto a rozetřete.
  8. Pečte přibližně 20 minut nebo dokud není těsto zlatě hnědé.
  9. Posypte nasekaným oreganem a bazalkou a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *