15. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou půvabnou pita plněnou zeleninou a masem. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky chutných a zdravých jídel. Pita plněná zeleninou a masem je snadno připravitelná a naplněná bohatými a osvěžujícími chutěmi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a nadchnte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1x vrstva listového těsta
- 200g mletého masa
- 2 středně velké brambory
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 100g hrášku
- 100g kuřecích prsou
- sůl, pepř, koření podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme zeleninovou náplň. Brambory, mrkev, cibuli a papriku nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme hrášek a dochutíme solí, pepřem a dalšími kořenícími bylinami.
- V druhé pánvi osmažíme mleté maso spolu s nakrájenými kuřecími prsy a kořeníme podle chuti.
- Listové těsto rozválíme na plech, na střed těsta navrstvíme zeleninovou směs a následně masovou směs.
- Okraje těsta poklopíme do středu a dobře je spojíme. Na těsto můžeme přidat ještě trochu oleje a posypat semínky dle chuti.
- Pitu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30-40 minut, dokud nebude těsto zlatavé.
- Pitu plněnou zeleninou a masem si můžeme podávat teplou nebo studenou na svačinu či večeři.