15. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
Pita plněná zeleninou a masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou půvabnou pita plněnou zeleninou a masem. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky chutných a zdravých jídel. Pita plněná zeleninou a masem je snadno připravitelná a naplněná bohatými a osvěžujícími chutěmi. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a nadchnte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1x vrstva listového těsta
  • 200g mletého masa
  • 2 středně velké brambory
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 100g hrášku
  • 100g kuřecích prsou
  • sůl, pepř, koření podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme zeleninovou náplň. Brambory, mrkev, cibuli a papriku nakrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme nakrájenou zeleninu. Přidáme hrášek a dochutíme solí, pepřem a dalšími kořenícími bylinami.
  3. V druhé pánvi osmažíme mleté maso spolu s nakrájenými kuřecími prsy a kořeníme podle chuti.
  4. Listové těsto rozválíme na plech, na střed těsta navrstvíme zeleninovou směs a následně masovou směs.
  5. Okraje těsta poklopíme do středu a dobře je spojíme. Na těsto můžeme přidat ještě trochu oleje a posypat semínky dle chuti.
  6. Pitu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 30-40 minut, dokud nebude těsto zlatavé.
  7. Pitu plněnou zeleninou a masem si můžeme podávat teplou nebo studenou na svačinu či večeři.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *