4. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Písková torta s růžovým kremem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pískovou tortu s růžovým kremem je nejen lahodný, ale také nádherně vypadající. Díky svému jemnému pískovému těstu a bohatému růžovému kremu je tato torta ideální pro speciální příležitosti nebo jako sladký úspěch večírku. S naším podrobným návodem a jednoduchými ingrediencemi, bude příprava této chutné dezertu hračkou. Zkuste si připravit tuto pískovou tortu s růžovým kremem a užívejte si kombinaci dokonalé chuti a elegantní prezentace.

Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 150 ml šlehačky
  • 200 g růžového povidla
  • 100 g sušených meruňek
  • 100 g mandlí

Postup

  1. Smíchejte mouku s máslem a cukrem, přidejte vejce, vanilkový cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto, které nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
  2. Těsto rozválejte a vyložte jím formu na dort. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, nebo dokud nezezlátne.
  3. Mezitím si připravte krem: šlehačku ušlehejte do tuha a postupně přidávejte povidla, dokud nedostanete krém s potřebnou konzistencí.
  4. Na upečený pískový korpus nalijte růžový krem a zarovnejte.
  5. Do kremu vetřete nakrájené sušené meruňky a přidejte nastrouhané mandle.
  6. Pískovou tortu s růžovým kremem nechte ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  7. Před podáváním můžete tortu ozdobit šlehačkou, čerstvým ovocem nebo čokoládovými posypkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *