4. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na pískovou tortu s růžovým kremem je nejen lahodný, ale také nádherně vypadající. Díky svému jemnému pískovému těstu a bohatému růžovému kremu je tato torta ideální pro speciální příležitosti nebo jako sladký úspěch večírku. S naším podrobným návodem a jednoduchými ingrediencemi, bude příprava této chutné dezertu hračkou. Zkuste si připravit tuto pískovou tortu s růžovým kremem a užívejte si kombinaci dokonalé chuti a elegantní prezentace.
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 150 ml šlehačky
- 200 g růžového povidla
- 100 g sušených meruňek
- 100 g mandlí
Postup
- Smíchejte mouku s máslem a cukrem, přidejte vejce, vanilkový cukr a sůl. Vypracujte hladké těsto, které nechte odpočinout v lednici alespoň 30 minut.
- Těsto rozválejte a vyložte jím formu na dort. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, nebo dokud nezezlátne.
- Mezitím si připravte krem: šlehačku ušlehejte do tuha a postupně přidávejte povidla, dokud nedostanete krém s potřebnou konzistencí.
- Na upečený pískový korpus nalijte růžový krem a zarovnejte.
- Do kremu vetřete nakrájené sušené meruňky a přidejte nastrouhané mandle.
- Pískovou tortu s růžovým kremem nechte ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Před podáváním můžete tortu ozdobit šlehačkou, čerstvým ovocem nebo čokoládovými posypkami.