7. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pikantní zelený kari s kuřecím masem – lahodný recept plný exotických chutí
Pokud milujete pikantní jídla, tento recept na zelený kari s kuřecím masem je pro vás jako stvořený. Kombinace čerstvého zelení, exotických koření a šťavnatého kuřecího masa vytváří nepřekonatelnou chuťovou symfonii. Navíc, pestrá paleta zeleniny vám zaručí bohatý obsah vitamínů a vlákniny. S tímto receptem se vám doma snadno podaří připravit tradiční thajské jídlo, které okoření vaše jídelníček. Připravte si k večeři pikantní zelený kari s kuřecím masem a pochutnejte si na výjimečné lahůdce plné překvapivých chutí.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžičky zeleného kari koření
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 200 ml kokosového mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lime, šťáva
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezezlátne z každé strany.
- Přidejte kari koření a promíchejte, aby se všechno maso obalilo.
- Přidejte papriky a smažte ještě 2-3 minuty.
- Přidejte kokosové mléko a smetanu. Promíchejte a nechte vařit při mírném varu asi 10 minut.
- Vymačkejte do směsi šťávu z limety a dochuťte solí a pepřem podle chuti. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.