14. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Pikantní tofu s nakládanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní tofu s nakládanou zeleninou je lahodný veganský pokrm plný chuti a zdravých surovin. Tofu je dochucený pikantní omáčkou a podávaný s osvěžující nakládanou zeleninou. Skvělá alternativa k tradičním masovým jídlům, která potěší jak milovníky zdravé stravy, tak i gurmány. Podívejte se na náš snadný recept a dejte si oblíbený tofu s křupavou nakládanou zeleninou ještě dnes!

Suroviny

  • 400g tofu
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 5 ks zelených fazolí
  • 1 paprika
  • 1 červená cibule
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička octa

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, oleje, papriky, zázvoru, cukru a octa.
  2. Tofu nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat v připravené směsi alespoň půl hodiny.
  3. Mezitím si nakrájíme zeleninu na tenké proužky – mrkev, okurku, fazole, papriku a cibuli.
  4. Nakládanou zeleninu přendáme do nádoby a zalijeme vařící vodou tak, aby byla zcela ponořena. Necháme vychladnout.
  5. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme tofu z obou stran dozlatova.
  6. Smažené tofu podáváme s nakládanou zeleninou a můžeme ozdobit nasekanou koriandrovou naťí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *